Sidebar

2017 12 17 Vilniaus sunkiosios cempionatas1

Baigiantis metams, gruodžio 17 d., sekmadienį tradiciškai suorganizuotas Vilniaus miesto sunkiosios atletikos čempionatas, į kurį kasmet susirenka šios olimpinės sporto šakos geriausi Lietuvos sportininkai išsidalinti įvairios prabos medalius bei apdovanojimus.

Ne išimtis ir šie metai - į šauniai suorganizuotas varžybas susirinko virš penkiasdešimt dalyvių, iš kurių dvylika - Universiteto studentų. Čempionate startavo septynios merginos, kurios džiugino savo pasiekimais. Tarp jų - ir Medicinos fakulteto studentė Dovilė Janulynaitė, kuri startavo nors ir po ligos, bet tai nesutrukdė pasiekti trečią šių varžybų rezultatą ir iškovoti itin reikalingus komandinius taškus.

Toliau varžybas tęsė vyrai, kovodami aštuoniose svorio kategorijose.

Svorio kategorijoje iki 69 kg lygių sau neturėjo dideliais žingsniais einantis pirmyn Ekonomikos ir verslo administravimo studentas Antanas Baida. Jis dar kartą tapo šių varžybų čempionu.

Svorio kategorijoje iki 77 kg visą garbės pakylą užėmė VU galiūnai: nugalėtojo vardą iškovojo Universiteto alumnas Lukas Šverčiauskas, II-ąją vietą iškovojo Matematikos ir informatikos antrakursis Mindaugas Ranauskas, o III-ąją Medicinos f. studentas Albert Jankoit. Visi sunkiaatlečiai pasiekė asmeninius rekordus.

Svorio kategorijoje iki 85 kg startavo trys VU sportininkai. Geriausiai sekėsi MIF studentui Albert Ginevič, kuris pasipuošė sidabro medaliu ir buvo apdovanotas prizu už absoliučiai geriausią trečią šių varžybų rezultatą.

Chemijos ir geomokslų f. alumnas Erikas Dovydėnas bei studentas Delianas Palinauskas liko be apdovanojimų, tačiau pagerino savo asmeninius pasiekimus ir įgavo varžybinės patirties.

Svorio kategorijoje iki 94 kg taip pat pasirodė trys Universiteto studentai. Pergalę šventė ChGF pirmakursis Rytis Veverskis, garbingą III-ąją vietą užėmė EVAF studentas Eimantas Semėnas, o po pertraukos varžybose dalyvavęs ChGF ketvirtakursis Ruslanas Sindikevičius liko 4-oje vietoje.

Sunkiausių vyrų kategorijoje jėgas panoro išbandyti Gyvybės mokslų centro alumnas Dangiras Lukošius, prieš varžybas daug prakaito liejęs treniruotėse. Šiame čempionate sunkiaatletis pateisino savo lūkesčius ir tapo Vilniaus miesto vicečempionu!

Nors Universiteto sunkiaatlečiai iškovojo daug medalių, komandinėje įskaitoje VU rinktinė užėmė II-ąją vietą. Tokį rezultatą lėmė tai, jog į komandinę įskaitą buvo skaičiuojami tik trys geriausi komandos ir merginos rezultatai, o ne visi aštuoni; tokiu atveju, komandinę pergalę šventė Vilniaus sporto klubas. Bronza džiaugėsi "Amber" spoto klubo sportininkai.

Džiaugiamės visais VU sunkiosios atletikos rinktinės nariais bei jų trenerio Rimanto Cijūnėlio darbu ir pastangomis! Šiais metais sunkiaatlečių varžybos baigėsi, tad linkime stiprių ir pergalingų 2018-ųjų!

 

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos