Sidebar

Liepos 12–24 dienomis Vengrijoje vyksta Europos universitetų žaidynės. Daugiau nei 5000 dalyvių iš 40 šalių varžosi 17-oje sporto šakių. Seniausią Vilniaus universitetą atstovavo 6 studentai – du šachmatininkai tapę čempionais ir keturi 3x3 vyrų krepšinio komandos atstovai.

 

Debrecene ir Miškolce vykstančiame didžiausiame Europoje studentų sporto renginyje šachmatininkai Aras Vardanyan (FsF) ir Lukas Stauskas (MIF) žaibo šachmatų „Blitz“ turnyre sužaidė 9 partijas, 4 iš jų laimėjo, 5 sužaidė lygiosiomis, surinko 13 taškų ir galutinėje komandų rikiuotėje užėmė pirmąją vietą.

Pirmas tris varžybų dienas vyko „Rapid“ turnyras. Jame tren. Jūratės Armonienės globojami šachmatininkai taip pat sužaidė 9 partijas. Iš jų 4 laimėjo, 3 sužaidė lygiosiomis ir 2 pralaimėjo. Tai leido surinkti 11 taškų ir galutinėje rikiuotėje VU komanda liko 4-ta.

Prastai žaidynės susiklostė 3x3 vyrų krepšinio atstovas. VU vaikinų krepšinio komanda, kurią sudarė Dovydas Rimkus, Tautvydas Rimkus, Marius Aleliūnas ir Kristupas Kenešis laimėjo dvi rungtynes, patyrė 3 pralaimėjimus ir savo pasirodymą turnyre baigė grupių etape. Komandą treniruoja tren. Rimantas Kaminskas.

Tuo tarpu dėjimų į krepšį konkurse Kristupas Kenešis iškovojo trečiąją vietą.

Siekdami užtikrinti jums teikiamų paslaugų kokybę, Universiteto tinklalapiuose naudojame slapukus. Tęsdami naršymą jūs sutinkate su Vilniaus universiteto slapukų politika. Daugiau informacijos